כשאנשים פוגשים לראשונה את המונח מנעול חכם, הם לא מבינים מה הצורך בו. יש מפתחות, לא? אביזר שעובד כבר מאות שנים. שולפים, מכניסים למנעול, פותחים את הדלת. מה יותר פשוט מכך? מנעול חכם לעומת זאת, הוא מנגנון שפועל בשיטת פתיחה אלחוטית, דרך האפליקציה. מגדירים קוד, או טביעת אצבע, מצמידים את הסמארטפון לדלת והנה היא נפתחת.
נשמע מתוחכם וחדשני, אבל מה בעצם רע במפתחות? הנה כמה דוגמאות לבעיות שכיחות, שקורות כמעט בכל בית ומקום עבודה: כולם מכירים את זה: אתם שולחים בן משפחה, חבר או אפילו עובד לאסוף עבורכם חבילה מהמשרד או מהמפעל שלכם, ורק אחרי שהוא מגיע אל סף הדלת, מתגלה הבעיה האמיתית: כולם הלכו, ואין מי שיפתח לו את הדלת. כמובן שלמישהו יש מפתח, אבל המישהו הזה גר רחוק, נמצא במקום אחר או עסוק בפעילות כלשהי. מה עושים? כנראה שאתם תצטרכו לנסוע ולהביא כבר את החבילה / מוצר / מסמך שהזדקקתם לו, בעצמכם.
אין לכם עסק או משרד? דמיינו את הסיטואציה הבאה, שקרתה בחטיבת ביניים בהרצליה בחודש ספטמבר 2020: בנות חוג המחול, שמתקיים בשעות אחר הצהריים, מצאו את עצמן בתום החוג עומדות מול שער נעול. המנקות נעלו והלכו, ולא היה בנמצא מישהו עם מפתח. הנערות נאלצו לחכות זמן רב עד שמישהו מהנהלת בית הספר יגיע לשחרר אותן.
לא מתחברים לסיפורים על חוגים? הנה הדוגמא הבאה: אתם בעבודה, ופתאום אתם נזכרים בחלחלה שבישלתם אורז בבוקר, לילדים שחוזרים מבית הספר בשעות הצהריים. האם כיביתם את הגז? האם ניתקתם את המחליק שיער מהחשמל? האם כיביתם את המזגן בחדר השינה? האם מילאתם את הקערה של הכלב במים, לפני שיצאתם ליום שרב? כמה חבל שאתם לא יכולים לקרוא לשכן שלכם, או לבן משפחה שגר בסמוך, שייכנס שנייה כדי לבדוק.
אתם צריכים להישאר בעבודה עד מאוחר, אבל פתאום אתם מגלים שאין לכם מפתח לנעול אחריכם. הבחור היחיד במשרד שיש לו מפתח, זה שמגיע ראשון והלך בדרך כלל אחרון – יצא כבר. אין מה לעשות, למרות האי נעימות, תיאלצו לגרור מישהו מהבית שיבוא לנעול אחריכם.
ומה קורה כשאתם ביום עבודה, הפגישות הולכות ונערמות, אין לכם שום סיכוי לצאת בזמן… מי יוציא את הכלב שמחכה בבית? הרי הבית נעול, ואין לאף אחד מפתח?
ומה קורה כשאחד הילדים שכח את המפתח בבית, ועכשיו הוא חזר מבית ספר, צמא ורעב, ואין לו איך להיכנס? כמה מדהים היה יכול להיות, אם היתה לכם אפשרות לשלוח לו מפתח וירטואלי בוואצאפ?
לכל הבעיות שהוצגו פה, יש פתרון אחד – מנעול חכם. ולמה הוא כל כך חכם? כי את הקוד שפותח את הדלת, ניתן להעביר גם בוואצאפ או בסמס, כך שאם אתם רוצים שמישהו ייכנס למשרד, לבית שלכם או אפילו לפתוח את שער בית הספר, אתם פשוט שולחים לו את הקוד לנייד, ולאחר מכן אתם משנים לקוד אחר (אם אתם רוצים). זה חוסך לכם להגיע פיזית למקום, ומאפשר לכם להיעזר באנשים אחרים שייכנסו שנייה לבית שלכם כדי לסגור לכם את הגז ולמנוע שריפה, שיביאו לכם דברים חשובים מהמשרד שלכם, או שיוציאו את הכלב שלכם לטיול. זה מאפשר לילדים שלכם, או להורים שלכם שפתאום באו לבקר, להיכנס הביתה בנחת.
הרשאות והתרעות
מנעול חכם, שניתן להרכיב על כל דלת, לא מסתפק רק בהרשאה אלחוטית. הוא גם משמש ככלי מנטר לכל כניסה למתקן, בית או משרד, שמשתמשים במנעול חכם. אם אתם בעלים של חנות, למשל, או שיש לכם אולם תצוגה, אתם מעניקים הרשאה לעובדים הקבועים שלכם כדי שיוכלו להיכנס ולצאת ללא מפתחות. באופן כזה אתם גם מקבלים התרעה לנייד שלכם בכל פעם שהם נכנסים לאולם, לחנות, למשרד או לעבודה. אתם גם מקבלים התרעה אם הקוד הועבר לאדם אחר, ומשום כך המנעול החכם משמש הרבה פעמים במתקנים בטיחותיים. כשאדם כלשהו, שרשום במאגר טביעות האצבע של מקום העבודה עוזב, הרישום שלו נמחק מיד מהמאגר, וכך הוא לא יכול להיכנס שוב. זה הרבה יותר בטוח ואמין ממפתחות, שכל אחד יכול לשכפל, ופשוט להיכנס לכל מקום.